Røst Bryggehotell

Lofoten er kjent for sine vakre og idylliske naturlandskap, og helt ytterst, lengst i sør, finner du Røst. Dette er et lite fiskevær bestående av 365 øyer. Røst har i praksis ingen naboer, noe mange setter pris på. Røst Bryggehotell stod ferdig i år 2000, og holder til i «Kårøysundet», og rett ved hotellet drives det fiskeproduksjon.

Blant fasilitetene på Røst kan du blant annet oppleve det gamle handelsstedet Brygga, kirkeruinene, omvisning på fiskebruk, Røst Kirke, ilandstigning på Skomvær fyr (ligger sørvest for Røst) og den årlige Lundefestivalen i juni måned. I tillegg kan du se urban gatekunst fra 2017 fra ulike verdensdeler. Hotellet har:

  • 15 dobbeltrom
  • Fire anneks med selvhushold
  • To rorbuer med enkel standard
  • Høy standard, da hotellet var nytt i år 2000

Fasiliteter og aktiviteter ved Røst Bryggehotell

Som nevnt kan Røst Bryggehotell skilte med 15 dobbeltrom, fire anneks med selvhushold og to rorbuer med enkel standard. I tillegg til dette finner du galleriet Jan Erik Wessel driver på Røst. Galleriet er over 100 år gammelt og er nylig blitt restaurert. Wessel har permanent utstilling og utsalg av sine bilder. I utstillingen finner du hovedsakelig naturfotografier fra Røst, Lofoten og Nord-Norge. Du finner også et eget tørrfiskloft på Røst. Her lagres tørrfisken og det er mulig å få en omvisning hvis du vil vite mer om tørrfiskens historie, kvalitet på fisken, sortering og så videre.

Røst Bryggehotell tilbyr forskjellige aktiviteter til gjestene sine. Blant disse er en guidet busstur rundt hele øya. Her får du sett hva som rører seg på Røst, samtidig som du får høre historier fra øya. Røst er veldig flatt og det er fullt mulig å leie sykkel gjennom hotellet. Dette gjøres på Lofoten Info sine nettsider. På denne måten kan du både se øya samtidig som du får mosjon. Har du lyst å ta deg en tur ut på storhavet er det mulig å booke fisketur med en lokal fisker. Utenfor Røst er det blant annet torsk, sei og brosme.

Tilbakemeldinger fra tidligere gjester

Tilbakemeldinger fra tidligere gjester viser at Røst Bryggehotell er veldig populært. Gjestene skryter først og fremst av beliggenheten og utsikten, og det virker som gjestene setter pris på rolige omgivelser hvor de kan slappe godt av. Den gode og kortreiste maten er noe annet folk tenker positivt om. Personalet får gode tilbakemeldinger grunnet vennlighet og god serviceinnstilling. Det som går igjen i tilbakemeldingene er at tidligere gjester gjerne ønsker å komme tilbake ved en senere anledning. Det er få negative tilbakemeldinger, men enkelte mener menyen var litt liten og at de savnet musikk nede i lobbyen.

Et flatt område med mye sjøfugl og fisk

Røst kan minne om Danmark med sine ytterst få topper. Høyeste punkt er kun 11 meter over havet. Hvis du ser sørover og vestover fra Røst finner du Skomvær fyr, hvor du også finner Norges tetteste bestand av sjøfugl, med cirka 1,5 millioner fugler. Spesielt sjøfugl som lundefugl er kjent for å holde til i området. Mellom Røst og Skomvær fyr er fjellene høye og ligger tett. Folk har bodd på Røst i over 1 000 år, og er kjent for sin tørrfiskhandel med blant annet Italia. Produksjon av tørrfisk lever i beste velgående, også i dag.

Hvordan komme seg til Røst?

Det mange ikke vet er at Widerøe har daglige avganger fra Bodø til Røst. I ukedagene har Widerøe to avganger daglig. Dette er også tilfelle andre veien, fra Røst til Bodø. For å komme til Bodø er det enklest å fly fra Oslo eller Trondheim. I tillegg er det også ferjeforbindelse til Røst. Med litt planlegging kommer du deg enkelt til Røst Bryggehotell!