Det Hanseatiske Hotel i Bergen

Det Hanseatiske Hotel midt på Bryggen i Bergen gir deg mulighet til å velge det hotellrommet som passer best for deg og ditt reisefølge. Du kan velge mellom fem ulike typer rom, alt fra standardrom til suiter. Hotellet er stolt av skråtakene de har på mange av rommene, og den tradisjonelle bryggestilen er ivaretatt på rommene, men med en moderne komfort. Flere av rommene har badekar i tillegg til dusj. Ellers er skrivebord, TV og minibar noe som går igjen. Hotellet har fire suiter, alle med 46-tommers flatskjerm og salongbord med stoler og sofa.

Restauranter

Det Hanseatiske Hotel har hele tre restauranter, og sjansen for å finne noe for enhver smak er dermed til stede. Er du på utkikk etter en meksikansk helaften er Casa Del Toro restauranten å besøke. Restauranten har fokus på ferske råvarer for å lage god meksikansk mat. Hvis du har med deg et større selskap er Finnegaardsstuene riktig plass. Finnegaardsstuene har en meny som varierer etter årstid, og har plass til selskaper på inntil 100 personer. Til sist har du FG Restaurant og Bar med en variert meny med både kjøtt og fisk, i tillegg til bar.

Om Bryggen i Bergen

Bryggen i Bergen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og stammer fra hansatiden fra cirka år 1350–1750. Hansatiden har fått sin navn som følge av de tyske hanseatene, som handlet fisk, og da spesielt tørrfisk, med folk fra Bergen. Bryggen ligger fint plassert i sentrum av Bergen by. I gåavstand fra hotellet kan du oppsøke severdigheter som Torgalmenningen og Fløibanen. I tillegg er trehusbebyggelsen langs bryggen et syn i seg selv, og nevnes av de fleste reiseguider som en severdighet du må få med deg når du er i Bergen by.

Transport og kommunikasjon

For å komme til og fra Det Hanseatiske Hotel har du flere alternativer. Kommer du med fly via Flesland kan du enten ta flybussen som bruker cirka 40 minutter til hotellet, eller så kan du ta en taxi som bruker kortere tid. Da må du riktignok betale en del mer. Fra togstasjonen tar en taxi cirka fem minutter og koster omlag 100 kroner. Ellers er hotellet, som nevnt, gunstig plassert i bysentrum av Bergen og det er ikke langt til verken båtterminal, nærmeste parkeringshus eller bybanen, som også tar deg til Flesland.

Arrangere konfirmasjon eller bryllup i Bergen?

Skal du arrangere konfirmasjon, bryllup eller andre større arrangementer i Bergen, er Finnegaardsstuene like ved Det Hanseatiske Hotel et godt alternativ. Betjeningen er behjelpelig med organisering og planlegging av selskapet, enten det skulle være gavebord eller fremvisning av video. Du har også flere valgmuligheter når det gjelder servering av mat og drikke til ditt arrangement. Ved Finnegaardsstuene kan du få en skreddersydd meny som passer til ditt selskap. I tillegg har du mulighet til å bestille mat fra FG Restaurant og Bar eller Casa del Toro om det er ønskelig. Det er også mulig å arrangere julebord.

Konferanser

På Det Hanseatiske Hotel kan du eller din bedrift arrangere både kurs og konferanser. Lokalene har plass til 20–40 personer og kan organiseres som enten møtelokale eller mer som et klasserom. Hotellet reklamerer for god ventilasjon og egnethet for blant annet ledermøter og styremøter. Det er mulig å bestille ulike dagspakker etter behov. Her inngår enkel servering, større matservering med lunsj og middag, og til og med overnatting for kursdeltakerne. Har du lyst å ta med resten av kursdeltakerne på en kveldsaktivitet, har hotellet avtale med Escape Bergen for 299 kroner per person.