Henningsvær Bryggehotell i Lofoten

På 67. og 68. breddegrad ligger et av landets mest ettertraktede turistdestinasjoner, nemlig Lofoten. Lofoten består av seks kommuner og ligger plassert i Nordland.

Henningsvær er en av attraksjonene som tiltrekker både norske og utenlandske turister til øygruppen. Henningsvær Bryggehotell er et av ikke altfor mange bryggehotell i Norge, og med sin idylliske beliggenhet midt i et lite fiskevær i en øygruppe langt oppe i nord, er det forståelig at mange velger å besøke hotellet. Det bør også nevnes at Hurtigruten tilbyr utflukt med buss som blant annet besøker Henningsvær.

Opplevelser i Henningsvær

Henningsvær er et idyllisk lite fiskevær i Lofoten med en beliggenhet som innbyr til opplevelser og aktiviteter, først og fremst i vann, men også på land. Henningsvær Bryggehotell tilbyr en rekke aktiviteter organisert i regi av hotellet. I tillegg har du selv muligheten til å utforske Henningsvær, Vågan kommune og Lofoten på egen hånd. Havfiske, Codstock-festivalen, sykkelutleie, fjellturer og toppturer med ski, havrafting og golf i midnattssol er bare noen av mulighetene du kan holde deg aktiv med, hvis du velger å la din neste reise gå til Lofoten og Henningsvær Bryggehotell.

Hotellrommene

Henningsvær Bryggehotell kan skilte med 30 forskjellige hotellrom, hvor ulike fasiliteter på rommene gjør at hotellet tilbyr noe for enhver smak. Alle rommene har gode senger, i tillegg til dusj og toalett. Det finnes 16 standardrom, 6 standard dobbeltrom, 8 dobbeltrom med sjøutsikt, i tillegg til én juniorsuite med egen sauna og én leilighetssuite med to soverom. Standardrommene er ikke spesielt store, derfor anbefaler hotellet å bestille et av fire rom med hems hvis du for eksempel reiser i et følge på 3–4 personer. Disse rommene må bestilles per telefon.

Mat og drikke

Med storhavet som nærmeste nabo er Lofoten og Henningsvær velsignet med kortreiste råvarer fra havets sortiment. På Henningsvær Bryggehotell finner du restauranten med det svært passende navnet «Den Blå Fisk». Blant råvarene som benyttes til å skreddersy restaurantens meny, har du både lofotlam og skrei, som de mest kjente. I tillegg finnes det hvalkjøtt, torsketunge, tørrfisk, økologisk kylling og lokale oster på menyen. Menyen er for øvrig sesongbasert, og i vintersesongen er fersk skrei av mange nevnt som det kulinariske høydepunktet. I restauranten er det mulig for grupper å spise lunsj og middag også utenfor ordinær åpningstid.

Kurs og konferanser

Hva kan vel være et bedre egnet sted for å holde et kurs eller en konferanse enn på idylliske Lofoten? Med sin fantastiske utsikt kan Henningsvær Bryggehotell skryte av å ha kurslokaler og møterom med utsikt til storhavet. Hotellet tilbyr også skreddersydde opplevelsespakker til kursdeltakere, for de som ønsker å oppleve mer av Lofoten når de er i Henningsvær. Lokaler til kurs og konferanse består av en ekstern storsal med plass til cirka 150 mennesker, et møterom med plass til 24 og tre grupperom med plass til totalt 30 mennesker. Alle rom har trådløs Wi-Fi.

Førjulseventyret i Henningsvær

Henningsvær Bryggehotell har et helt eget førjulstilbud hvert år. Hele november og desember er Henningsvær i førjulsstemning, og som besøkende har du mulighet til å gjøre unna den siste julegavehandelen i alle de små butikkene Henningsvær har å by på, i kjent skomakerstil. Hotellet holder selvsagt åpent denne perioden og tilbyr dobbeltrompakke med enkeltromstillegg. I denne pakken inngår det overnatting fra fredag til søndag, 3-retters middag fredag og 4-retters julemiddag lørdag. I tillegg vil lobbybaren ved hotellet være åpen. Frokost er inkludert. I Henningsvær arrangeres det også spesielle barneaktiviteter i denne perioden.